Наташа Перић о новој представи: Порука о добру и злу кроз забаву

Александра Маџар
Наташа Перић о новој представи: Порука о добру и злу кроз забаву

Бањалука - Најмлађу публику која дође на премијеру представе "Весела шума чека Дједа Мраза" очекује прије свега много игре, забаве и пјесме уз све слатке сплеткарије које животиње из Веселе шуме подмећу једни другима. Уз те мале сплетке дјеца могу да науче да се добро добрим враћа, као и шта могу да очекују уколико желе другима да науде.

Испричала је ово за "Глас Српске" талентована глумица Наташа Перић најављујући нову представу за дјецу у Градском позоришту "Јазавац". Комад по тексту Леле Стојановић и у режији Александре Спасојевић за који су музику радили Ведран Гаврић и Дејан Зорић на сцени ће оживјети почетком децембра.

Ово је друга представа за дјецу у којој Перићева игра, а малишани су до сада имали прилику да је гледају у улози Црвенкапе такође на сцени градског театра. Иако, како је рекла, не прави разлику у приступу рада на представи за дјецу у односу на комаде за одрасле, понекад осјећа већу одговорност управо због најискреније, најмлађе публике.

-  Вратити се у дјетињство и осјетити поново ону магију маште коју смо имали током одрастања за мене је изузетан осјећај. Имати ту њихову вјеру у игри је потпуни театар - истакла је Перићева.

Узбуђена је, како је рекла, јер је пред њом нови глумачки изазов.

-  Никад до сад нисам играла лик животиње, нити јунака са лисичјим особинама: лукавост, препреденост, злоћа са оним нарочитим шармом  - казала је Перићева.

Захвална је екипи из позоришта "Јазавац" Љубиши Савановићу и Драгани Марић што су јој пружили прилику да игра у четвртој представи на њиховим даскама.

- Драго ми је што су шансу добила и још два млада глумаца а то су Марко Недељковић (Медо) и Марко Вукосав (Зеко) који су студенти на Академији умјетности у Бањалуци - нагласила је глумица.

Рад са редитељем Александром Спасојевић такође је за ову младу глумицу ново искуство.

- Александру сам до сада гледала у више представа у Дјечијем позоришту на сцени и гледала сам представу "Пут по свијету на тротинету" коју је режирала управо за Градско позориште "Јазавац". Први пут сада сарађујем са њом и задовољна сам.  Велики је радник, предана свом послу, а битна је чињеница што је задржала оно драгоцјено дјечије у себи - закључила је Перићева.

Значај театра за дјецу

Свјесна колико је његовање позоришне културе неопходно за најмлађе, Перићева се труди да свог сина што чешће води у театар.

- Често се сјетим како сам ја реаговала кад сам први пут гледала представу и када су се отворила врата тог новог чаробног свијета. Не желим то да му ускратим - каже Наташа Перић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана