Nastupila kulturno-umjetnička društva Pelagić i Mladost

Srna
Nastupila kulturno-umjetnička društva Pelagić i Mladost

Banjaluka - U Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci večeras su nastupila kulturno-umjetnička društva "Pelagić" iz Banjaluke i "Mladost" iz Ljubljane.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević, koji je prisustvovao nastupu, istakao je da je veoma važna međunarodna saradnja kulturno-umjetničkih društava.


"Saradnja ova dva kulturno-umjetnička društva je veoma dobra. Saradnjom se promovišu naši običaji i kulturno nasljeđe, što je značajno", rekao je novinarima Malešević.

Predsjednik Kulturno-umjetničkog društva "Pelagić" Milenko Savanović naglasio je da ovo društvo ima 350 članova i ove godine obilježava 90 godina rada.

"Veoma smo srećni što večeras igramo sa prijateljima iz Slovenije. Vjerujem da će naša dobra saradnja biti nastavljena i u narednom periodu", rekao je Savanović.

Predsjednik Kulturno-umjetničkog društva "Mladost" Drago Vojvodić rekao je da je ovo društvo najbrojnije srpsko društvo u inostranstvu.

"Imamo jako dobru saradnju sa mnogim kulturno-umjetničkim društvima iz Republike Srpske. Vjerujem da će tako ostati i u budućnosti", kaže Vojvodić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana