Nagrađeni Marko Dukić i Nataša Ivančević

A. G.
Nagrađeni Marko Dukić i Nataša Ivančević

Banjaluka - Gradsko pozorište "Jazavac" iz Banjaluke dobilo je vrijedna priznanja na međunarodnim festivalima u Mostaru i Zagrebu.

Nagradu za ukupan umjetnički utisak sa naglaskom na kreativnu i inovativnu animaciju osvojio je Marko Dukić za predstavu "Pustolovine Boleta Komete" na 17. međunarodnom "Naj, naj, naj, festivalu" u Zagrebu. Riječ je o komadu koji je rađen u koprodukciji Nevid teatra i Gradskog pozorišta "Jazavac". Na festivalu održanom od 19. do 23. aprila predstave je pogledalo više od tri i po hiljade posjetilaca. Osim pozorišta iz Hrvatske učestvovali su teatri iz Finske, Španije i Izraela.

Drugi dan festivala "Mostarska liska" "Malu lisku" kao glumica večeri dobila je Nataša Ivančević zahvaljujući ulozi u predstavi "Malo blago", koju je po tekstu Elen Marfi režirala Slađana Kilibarda. Pored Ivančevićeve u glumačkoj ekipi su i Slađana Zrnić i Belinda Božičković.

Festival komedije održava se 14. put od 22. do 29. aprila, u programu je osam predstava. Banjalučki glumci u konkurenciji su sa kolegama iz Zenice, Zagreba, Splita, Beograda, Kruševca, Mostara i Nove Gorice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana