Nagrada za Dah života

M. P.
Nagrada za Dah života

Banjaluka - Dokumentarni film "Dah života" Snježane Brezo i Danijela Pavlovića osvojio je nagradu festivala "Filmsko bdenje duše", koji je nedavno održan u Sremskim Karlovcima.

Snježana Brezo potpisuje i scenario za ovo dokumentarno ostvarenje, dok je direktor fotografije Danijel Pavlović, a snimljeno je u produkciji Radio-televizije Republike Srpske.

Brezo je ranije istakla da je ovim ostvarenjem željela da dokumentuje priču o tragediji 12 beba, da taj zločin nikada ne bi bio zaboravljen.

- Predugo se čekalo na ovaj film. Upravo tu temu odabrala sam za diplomski rad iz poštovanja prema majkama nevinih beba. Ovo su teške ispovijesti, a vodila sam se ljudskošću - kazala je ona.

Njen kolega Danijel Pavlović, iako je dvije godine stvarao ovaj film i svakodnevno slušao svjedočenja, tada je istakao da je sve, kada je prvi put pogledao film zajedno s publikom, doživio veoma emotivno.

Priznanje u Sremskih Karlovcima je drugo po redu za ovaj film, koji je nedavno osvojio i nagradu za najbolje dokumentarno ostvarenje u Dablinu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana