Награда за Дах живота

М. П.
Награда за Дах живота

Бањалука - Документарни филм "Дах живота" Сњежане Брезо и Данијела Павловића освојио је награду фестивала "Филмско бдење душе", који је недавно одржан у Сремским Карловцима.

Сњежана Брезо потписује и сценарио за ово документарно остварење, док је директор фотографије Данијел Павловић, а снимљено је у продукцији Радио-телевизије Републике Српске.

Брезо је раније истакла да је овим остварењем жељела да документује причу о трагедији 12 беба, да тај злочин никада не би био заборављен.

- Предуго се чекало на овај филм. Управо ту тему одабрала сам за дипломски рад из поштовања према мајкама невиних беба. Ово су тешке исповијести, а водила сам се људскошћу - казала је она.

Њен колега Данијел Павловић, иако је двије године стварао овај филм и свакодневно слушао свједочења, тада је истакао да је све, када је први пут погледао филм заједно с публиком, доживио веома емотивно.

Признање у Сремских Карловцима је друго по реду за овај филм, који је недавно освојио и награду за најбоље документарно остварење у Даблину.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана