На ликовној колонији осам умјетника из Београда

Срна
На ликовној колонији осам умјетника из Београда

Приједор- Ликовна колонија "Сретен Стојановић" биће отворена у понедјељак 7. августа на Козари гдје ће учествовати осам сликара из Београда уз подршку селектора колоније Зорана Бановића.

На данашњој сједници Организационог одбора 12. сазива ове колоније речено је да су позвани умјетници Габријела Булатовић, Данијела Фулгоси и Милица Црнобрња са Факултета примењених уметности из Београда.


Са Факултета ликовних умјетности на колонији ће учествовати Катарина Зарић, Радомир Кнежевић, Весна Кнежевић и Ивана Флегар, те Саша Филиповић са Академије лепих уметности из Београда.

Рад умјетника пратиће историчар умјетности Оливера Вукотић из Београда, која ће бити задужена за критички осврт и израду каталога изложбе са колоније.

"Као и ранијих година, сликари ће инспирацију за своје радове потражити и на Козари, и то до 13. августа када је предвиђено затварање колоније", рекао је Бановић.

Он је додао да према пропозицијама, умјетници два рада остављају организатору, тако да ће као и са досадашњих сазива колонија, слике постати власништво Градске управе и Музеја Козаре.

Радови настали у овој колонији биће изложени у Музеју Козаре на изложби која ће бити отворена 15. септембра.

Град Приједор покровитељ је колоније, која је названа по академику Сретену Стојановићу, једном од највећих приједорских умјетника.

Ликовна колонија "Сретен Стојановић" се од прошле године одржава бијенално.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана