На Палама отворена изложба ручних радова

Срна
На Палама отворена изложба ручних радова

Пале - У галеријском простору Културног центра на Палама вечерас је отворена традиционална изложба ручних радова, накита и сувенира на којој учествује 13 излагача са подручја града Источно Сарајево.

Директор Културно-спортског центра Пале Марко Сикима рекао је да је ово девета изложба ручних радова комерцијалног карактера и да жели излагачима да остваре одређену материјалну сатисфакцију.


"Чињеница да скоро деценију организујемо ову изложбу показује да је постала препознатљива на подручју нашег града. Ово је јединствена прилика за све излагаче да се представе публици и добију пажњу какву заслужују", истакао је Сикима.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да су у галеријском простору представљени уникатни радови и позвао становнике Пала и града Источно Сарајево да у наредна три дана посјете изложбу и куповином изложених предмета помогну женама које на овај начин попуњавају свој буџет.

"Надам се да ће наредних година бити још више излагача и да ће бити створени услови да ова поставка буде стална, а не само ова три дана", каже Југовић.

Директор Едукативног центра "Биг бен" са Пала Ана Чегар каже да су почаствовани што су дио ове изложбе која се традиционално одржава, те да излажу предмете од различитих материјала које ђаци праве на креативним радионицама.

Мира Јовичић каже да други пут учествује на изложби ручних радова и да прави украсне флаше искључиво декупаж техником. Она додаје да ради ликове светаца, јер је то испуњава и да је емотивно везана за сваку боцу коју украси.

Изложба ручних радова биће затворена у петак, 27. априла, у 12.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана