На Џез дејту побиједили шунд

Александра Глишић
На Џез дејту побиједили шунд

Бањалука - Музичка авантура у коју се захваљујући "Комбајн квартету" упустила бањалучка публика најљепша је увертира за празнике који стижу.

Препуна сала Народног позоришта Републике Српске и џез музичари који сву стваралачку енергију користе да приреде незабораван доживљај публици слика су која се могла видјети двије вечери заредом. Колико Бањалучани воле "Џез дејт", који је већ постао препознатљив знак "Комбајн квартета" у децембру, најбољи је доказ да се за оба наступа тражила карта више.

Сви који су имали прилику да виде наступе одржане 26. и 27. децембра уживали су у музицирању Милана Савића (клавијатуре), Синише Тешановића (гитара), Дејана Ђорђевића (бас, контрабас) и Дејана Тркуље (бубањ), који чине "Комбајн квартет". Гости концерта били су два врхунска музичара Владимир Тубић и Душко Шобат.

- Презадовољни смо одзивом публике, а посебно чињеницом како су људи прихватили нашу музику, с обзиром на то да је инструментална. То је нешто ново на овим просторима, што баш није популарно. Осјетила се заиста дивна атмосфера и постигли смо циљ, односно пренијели лијепу емоцију до свих који су нас слушали - каже Дејан Тркуља.

А колико су њихове ноте дотакле љубитеље квалитетног звука видјело се по аплаузима и враћању музичара на бис.

Тркуља најављује да слиједи снимање музике, а нису још прецизирали када ће имати нови наступ.

На сцени је уживао и један од гостију овог концерта, џез гитариста Владимир Тубић, који је за многобројну публику извео композицију "Slide it Down", са свог првог ауторског албума.

- Заиста сам уживао на концерту, публика и атмосфера били су одлични. Мада, морам признати да нам је било лијепо и послије концерта на џемовању у кафеу "Моне" - казао је Тубић.

Једнако као и публика концертима су одушевљени и музичари, који су колегама из "Комбајн квартета" упутили бројне честитке и позитивне коментаре на друштвеним мрежама.

- "Комбајн квартет" са гостима Тубом и Душком показали и доказали и себи и публици да вриједи то чиме се баве. Музиком!!! Има наде - написала је на свом "Фејсбук" профилу глумица Народног позоришта Републике Српске Слађана Зрнић.

Утисци

- Ако је позоришна сала са око 350 мјеста била пуна обје вечери, чињеница је да је оваква музика, и поред агресивности шунд музичке сцене, успјела да окупи овако велики број љубитеља и познавалаца џез музике - подијелили су утиске на друштвеним мрежама музичари из "Комбајн квартета".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана