Мурал Селвера Бегића красиће Приједор

С. Та.
Мурал Селвера Бегића красиће Приједор

Приједор - Побједник конкурса за додјелу пете годишње међународне награде "Паола де Мањинкор" за избор најбољег мурала у Приједору за 2017. годину је академски сликар Селвер Бегић из Бањалуке и његов рад "Негдје између почетка и краја".

Из Удружења ликовних умјетника Приједор на страници "Приједор град мурала" наводи се да је у конкуренцији за овогодишњу награду било 37 радова.

Жири у саставу: Борис Еремић, Луиги Пенаса, Моника Поњавић, "Дим Тим" (Данијела Мршуља Васић, Искра Васић, Миленко Васић), Лидија Кевић, Милијана Мармат и Александра Савић, једногласно и са максималним бројем поена одлучили су да поменути рад краси зид Основне школе "Десанка Максимовић" у Приједору.

Годишња међународна награда за најбољи мурал у Приједору "Паола де Мањинкор" састоји се из плакете и наградног фонда од 3.000 КМ. Осликавање побједничког мурала планирано је почетком септембра ове године.

Град Приједор већ красе мурали "Шеширџија" Наташе Коњевић из Бањалуке, "Трансформација" мађарског стрит-арт умјетника Атиле Саможија Видама, "Врт" румунског аутора Раула Опрее Садоа, те "Град" умјетничке групе "Дим Тим" из Београда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана