Mrkonjić Grad: Gran pri Karli Havić

Srna
Mrkonjić Grad: Gran pri Karli Havić

Mrkonjić Grad - Gran pri na 6. Međunarodnom dječijem festivalu horova i solista "Raspjevane pahuljice" u Mrkonjić Gradu osvojila je Karla Havić iz Hrvatske sa pjesmom "Što bi bilo".

Prvo mjesto u kategoriji djece do 10 godina sinoć su osvojile Nikolina Ivković i Katarina Živković, a u kategoriji od 11 do 13 godina Jana Jovanović i Nina Sinković.

Takmičilo se 24 solista iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Bugarske i Hrvatske.

Havićeva, pobjednik Festivala, kaže da je bilo puno dobrih pjevača i nije očekivala nagradu, koja za nju predstavlja veliki uspjeh.

Direktor Festivala Milijana Malić nada se da će Mrkonjić Grad nastaviti tradiciju održavanja ove manifestacije, kada je grad "raspjevan, otvorenih vrata, široka srca i velike duše".

Malićeva je rekla da su u sastavu žirija poznati muzički umjetnici iz regiona i grada domaćina.

Član žirija Alan Poropat kaže da je na ovoj manifestaciji već drugu godinu i ističe da je ovo jedan od ljepših festivala na kojima je bio.

"Djeca stvaraju prijateljstva, a Festival je okupio impozantan broj djece koji su pokazali šta mogu", rekao je Poropat, koji je i direktor Festivala "Mali i veliki mikrofon" u Buzetu.

Prve večeri na takmičenju horova "Vokal tin" iz Pančeva osvojio je gran pri, dok je prvo mjesto pripalo horu "Mala polifonija" iz Banjaluke.

Publici su se predstavili i horovi "Horoljupci" iz Bugojna, "Mali princ" iz Mrkonjić Grada i "Pavaroti" iz Mostara.

Prve večeri Festivala u revijalnom dijelu su nastupali Vesna Malić, Emilija Boškić, Milutin Radulović, a druge večeri Jovan Aleksić, prošlogodišnji pobjednik Festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana