Beluči: Biću Srpkinja u ratnom filmu FOTO

V.K., M. P., Agencije, Foto: A. Čavić, G. Šurlan,
Beluči: Biću Srpkinja u ratnom filmu FOTO

Mokra Gora - Monika Beluči otkrila je da uči srpski jezik za potrebe filma, radnog naslova “Ljubav i rat”, čije snimanje počinje u maju.

Naima, proslavljena glumica igraće Srpkinju u novom filmu proslavljenog srpskog režisera Emira Kusturice.

- Tačno je, Emir i ja smo se dogovorili. Postaću Srpkinja u ratnom filmu čija se radnja dešava na ovim prostorima. Radni naslov filma je “Ljubav i rat”. Paralelno sa ratnom, dešava se i ljubavna priča. Znam da će biti puno nasilja ali i poetike, i čistih emocija – rekla je ona.

Poznata glumica istakla je da je gledala sve Emirove filmove, da pratim sve što u životu radi proslavljeni režiser, a „Dom za vješanje” je jedno od najznačajnijih ostvarenja svjetske kinematografije.

- Više referenci da ulogu prihvatim nije bilo potrebno, radujem se prvom danu snimanja – rekla je Monika Beluči.
U Italiji sam završila osnovnu i srednju školu, pa fakultet, dodala je glumica.

-  Italijanka sam u potpunosti, sada ću se naći u koži Srpkinje i to će biti još jedna velika avantura za moj identitet. Počinjem da učim vaš jezik. Glumci inače imaju dobar sluh za jezike, jedino izbjegavam da pjevam na bilo kom jeziku, iz poštovanja prema pravim pjevačima – rekla je filmska diva.

Nakon dolaska na Mokru Goru, u restoranu ’’Viskonti’’ na Mećavniku poznata glumica je večerala sa Majom i Emirom i vidjela se sa njihovom kćerkom Dunjom.

Na meniju večere bili su domaći, uglavnom mliječni specijaliteti i - čaša vina.

- Probala sam ovu vašu rakiju, ali, ja više volim čašu vina - kaže italijanska ljepotica. 

Monika na Mokroj Gori ostaje do utorka ujutru, a kući će se vratiti preko Beograda.

Prethodno, svjetska zvijezda stigla je u Mokru Goru preko Banjaluke i Višegrada gdje je obišla Kustin Andrić grad.

- Kusta mi je u helikopteru ispričao o podizanju ovog grada. Oduševljena sam kako je sve ovo podignuto za veoma kratko vrijeme - rekla je Italijanka u Višegradu.

Diva u utorak sa predsjednikom Nikolićem

Italijanska glumica, kako je rekla za “Kurir”, planira da dođe i u Beograd gdje će se sastati sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

- U planu je da se u utorak u Beogradu vidim sa vašim predsjednikom Nikolićem - kazala je Monika Beluči.

Monika Beluči u Banjaluci

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski režiser Emir Kusturica najavili su za maj početak snimanja Kusturičinog novog filma "Ljubav i rat" u Trebinju, u kojem će glavnu ulogu tumačiti italijanska glumica Monika Beluči.

Prelijepa glumica stigla je avionom iz Pariza na aerodrom Mahovljane nešto prije 14 časova gdje ju je dočekao proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica, a ispered Palate Predsjednika pozdravljena je aplauzom nekoliko stotina građana, a goste je dočekao predsjednik Milorad Dodik.

Poslije sastanka sa predsjednikom Srpske, Monika Beluči je novinarima izjavila da je prvi put na ovim prostorima i da joj je veoma drago što je došla te najavila je da će uskoro početi snimanje filma.

- To će mi dati priliku da upoznam i vidim bolje ovu zemlju i ljude i veoma sam srećna zbog toga - rekla je poznata glumica.

Odgovarajući na pitanje kako je biti najljepša žena na svijetu ona je rekla da ne gleda na sebe kao takvu.

- Ja sam majka i imam porodicu. Moje slike su u časopisima širom svijeta ali to je samo dio onog što jesam - rekla je ona.

Komentarišući svoje prve impresije iz Banjaluke uz smijeh je odgovorila da je tek stigla, a za predsjednika Dodika kaže da je veoma šarmantan čovjek.

- Čovjek je pun energije i sastanak je protekao sasvim u redu - rekla je ona.

Srpski režiser Emir Kusturica je rekao da je ovo najbojlja prilika da se sa Monikom  najavi snimanje filma "Ljubav i rat" koji će se desiti u Trebinju od maja do kraja jula i kasnije na jesen.

- Predsjednik Republike kao i svemu što ja radio pomaže i ovo je prvi put da se iz Banjaluke u svijet šalje potvrđena vijest da snimamo film "Ljubav i rat" - rekao je Kusturica.

Dodik je nakon sastanka sa Monikom Beluči u Banjaluci rekao da je njena posjeta bila velika čast za Republiku Srpsku i izrazio zahvalnost Kusturici, jer su danas sa njim bili i direktori kanskog i festivala u Maroku.

- To govori da je Emir Kusturica čovjek koji može da širi pozitivne vijesti. Zahvalan sam Moniki Beluči što je ovdje, a već u maju se vidimo u Trebinju - rekao je Dodik.

Prije odlaska za Višegrad Monika Beluči je podjelila i nekoliko autograma okupljenima ispred Palate Predsjednika u Banjaluci

Andrić grad

Moniku Beluči i Kusturicu su na ulazu u grad od kamena dočekali brojni Višegrađani i njihovi gosti, a djevojke iz Andrić grada su filmskoj divi uručile cvijeće.

Italijanska glumica je sa Kusturicom prošetala ulicom "Mlade Bosne" do Trga Nikole Tesle i Andrićevog spomenika.

Ona se tu kratko obratila predstavnicima brojnih medija, istakavši da je nevjerovatno to što je Kusturica napravio.

- Moj domaćin me obavijestio da će ova veličanstvena građevina biti završena sljedeće godine - rekla je Monika Beluči.

Ona je naglasila da je upoznala predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, "koji je veoma šarmantan", i da je s njim bila na ručku.

Jedna od najljepših žena svijeta rekla je da će se sigurno opet vratiti u Andrić grad.

Dolazak Monike Beluči u Višegrad i Andrić grad izazvao je ogromno interesovanje građana ovog grada, koji su napravili špalir kroz koji se ona s pratnjom i Kusturicom kretala.

"Kustendorf"

Nakon Višegrada poznata glumica se sa Emirom Kusturicom uputila na Mokru Goru gdje je jedna od glavnih gostiju na festivalu "Kustendorf".

- Hvala na prelijepom dočeku, zaista nisam očekivala ovakvo gostoprimstvo. Biću ovdje naredna tri dana i drago mi je sto sam došla na "Kustendorf" u vašu prelijepu zemlju. Putujući iz Banjaluke u Andrić grad, oduševila sam se čarobnom prirodom. Radujem se što ću snimati sa Kusturicom u maju i što ću ponovo doći u vašu zemlju. Hvala vam na svemu. - rekla je Monika Beluči po dolasku u Drvengrad.

Monika je imala tradicionalan doček uz pogaču, so i rakiju.

Bila je veoma susretljiva prema brojnim novinarskim ekipama i obožavaocima koji su samo zbog nje danas došli u Drvengrad.

 

.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana