Mladi slovenački glumci u Bijeljini odigrali predstavu Putnici

Srna
Mladi slovenački glumci u Bijeljini odigrali predstavu Putnici

Bijeljina - U Centru za kulturu "Semberija" u Bijeljini večeras su predstavu "Putnici" odigrali mladi glumci iz Ljubljane, koji u ovom gradu gostuju zahvaljujući saradnji sa Dramskim klubom Gimnazije "Filip Višnjić".

"Pozivu bijeljinskih gimnazijalaca odazvao se klub žPozitivž koji postoji u okviru Đačkog doma žIvan Cankarž u Ljubljani", rekla je novinarima profesor srpskog jezika i književnosti u bijeljinskoj Gimnaziji "Filip Višnjić" Valentina Vidaković.


Ona je navela da je saradnja ova dva dramska kluba počela na "Juventafestu" u Sarajevu 2016. godine na kome je predstava "Virus" u izvođenju bijeljinskih gimnazijalaca privukla pažnju producenta Drage Pintariča, koji ih je pozvao da gostuju u Ljubljani.

Nakon gostovanja Dramskog kluba Gimnazije "Filip Višnjić" u Ljubljani prošle godine i druženja na takmičenju na Festivalu "Stejdž" u Rumuniji, bijeljinski gimnazijalci su domaćini vršnjacima iz Ljubljane, koji će u Bijeljini provesti dva dana.

Predstava "Putnici", koja je večeras privukla brojnu publiku, autorsko je djelo više pedagoga i umjetnika koji rade sa učenicima, izuzetno je moderna, spoj je fizičkog teatra, glume i muzike, a bogata je vrlo upečatljivim scenskim i tehničkim rješenjima./

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana