Милутин Милошевић: Надриживот за вреле дане

Александра Рајковић
Милутин Милошевић: Надриживот за вреле дане

Сва срећа да сам се окренуо глуми. Нисам сигуран да бих успео да завршим неки други факултет осим глуме.

Потреба за бављењем уметношћу је ирационална и интуитивна и за њом снажно посежете. Имао сам подршку и на моју радост успео сам у намерама да бавим глумом и то знам да чувам - рекао је за "Глас Српске" млади београдски глумац Милутин Милошевић, који се ове године појавио у два филма, "Свети Георгије убива аждаху" и "Београдски фантом". Бањолучка премијера "Београдског фантома" у режији Јована Тодоровића била је јуче, а Милошевић игра насловну улогу.

* ГЛAС: Глумите једну од двије главне улоге у филму "Свети Георгије убива аждаху". Како сте се пронашли у овој ратној мелодрами, која је историјски доста удаљена од нашег времена?  

МИЛОШЕВИЋ: Тај филм је за мене велико искуство, јер сам се преко њега срео са већином изазова који прате реализацију једног пројекта, који је од националног значаја. Драго ми је што сам дио једне такве екипе, не само због репрезентативних глумаца, него и због текста Душана Ковачевића. Оба филма, "Свети Георгије убива аждаху" и "Београдски фантом" су на својеврстан начин филмови епохе. Када сам добио улогу Гаврила у "Светом Георгију" морао сам да је одиграм са животним искуством које сам имао до тада и са визијом тог карактера. Нисам се трудио да се враћам у епоху, па је можда и то један од разлога што сам синхронизован у том филму. Чак и то што други глумац говори уместо мене, доживљавам као неку врсту искуства.  

* ГЛAС: Која је била прва реакција када сте сазнали да глумите насловну улогу у филму "Београдски фантом", чија је прича на ивици реалности?

МИЛОШЕВИЋ: Био сам јако срећан када су ми рекли да ћу глумити у филму "Београдски фантом". Причу о стварном београдском фантому чуо сам 2002. године и одмах ме фасцинирала. Када су ми рекли да ћемо радити "Београдског фантома", уопште нисам помислио да је реч о тој причи. Размишљао сам да је одлично што сам добио нову улогу, а када је све кренуло био сам одушевљен. Током целог снимања радио сам са радошћу и задовољством. Тек сада сам свестан како смо направили једну лепу причу. "Београдски фантом" је по својој форми веома значајан, има документарне делове, они употпуњују причу на специфичан начин, врло духовит, а опет емотиван.     

* ГЛAС: Какве Вас нове улоге очекују?

МИЛОШЕВИЋ: Постоји могућност да глумим у некој телевизијској серији, а сигурно је да ћу почети са новим филмом у августу. Наредног месеца креће снимање једне видео игрице, "Надриживот". Биће времена и за одмор, али и за нове улоге.  

Популарност

- Људи су у Бањој Луци јако опуштени, прилазе ми да се фотографишу. Никада раније нисам размишљао да ће ме препознавати са плаката. Мада, волео бих да не дођу тако стидљиво и сликају се као поред споменика. Могу слободно да попричају са мном, јер најбоље је када се људи понашају природно - каже Милутин Милошевић.   

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана