Mihalkov: Učim od Kusturice, osnivam Akademiju

Srna
Mihalkov: Učim od Kusturice, osnivam Akademiju

Mokra Gora - Proslavljeni ruski reditelj Nikita Mihalkov stigao je večeras na Festival "Kustendorf", koji se održava u Drvengradu na Mećavniku.


Mihalkov je po dolasku rekao da mu je veoma drago što je stigao na "Kustendorf" i da se raduje susretu sa mladim, talentovanim ljudima, te najavio da planira da osnuje akademiju, po ugledu na Emira Kusturicu, prenosi "Blic".

"Odlučio sam da osnujem žAkademiju Nikita Mihalkovž, ali ona neće biti za studente početnike već za stvaraoce koji su već u poslu, u profesiji, koja je namijenjena daljem usavršavanju, napredovanju. Učim od Kusturice kako organizovati sve što treba da bi se mladima izašlo u susret", rekao Mihalkov, kojeg je na Mećavniku večeras dočekao Kusturica.

Mihalkov svoju akademiju, kako je rekao, otvara najvjerovatnije tokom narednih godinu dana na svom imanju u blizini grada Nižnji Novogorod, gdje je snimao neke svoje filmove uključujući i "Sunčanicu" koja će sutra biti prikazana na "Kustendorfu", a nakon čega će održati radionicu.

Osmi međunarodni Filmsko-muzički festival traje od 21. do 26. januara u Drvengradu na Mećavniku, a u takmičarskoj selekciji ji je 17 filmova mladih reditelja iz raznih zemalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana