Мерил Стрип се враћа на грчко острво

Приредила: Александра Глишић
Мерил Стрип се враћа на грчко острво

Београд - Снимање наставка хит филма "Мамма Миа" под називом "Мама мија! Идемо поново! почело је јуче по сценарију и у режији Ола Паркера, саопштио је дистрибутер "Тарамаунт".

Десет година послије првог филма, који је зарадио више од 600 милиона долара на биоскопским благајнама, Паркер ће вратити публику на грчко острво Калокери, уз нову и оригиналну музику засновану на пјесмама групе ABBA. Улогу Доне и овога пута тумачиће добитница "Оскара" Мерил Стрип, ту је и Џули Валтерс као Рози и Кристин Барански у улози Тање.

Аманда Сејфрид и Доминик Купер и у наставку су Софи и Скај, док се Пирс Броснан, Стелан Скарсгард и оскаровац Колин Фирт враћају улогама потенцијалних Софиних очева - Сема, Била и Херија. Екипи се придружује Лили Џејмс у улози младе Доне.

"Мама миа! Идемо поново" продуцирају Џуди Крајмер и Гери Гоцман, а Крајмер је такође и један од твораца и продуцент истоименог позоришног мјузикла.

Бени Андерсон и Бјорн Улваес из групе ABBA радили су музику и текст за филм. Ова музичка комедија у биоскопе стиже 19. јула 2018. године.

"Мамма Миа!" је филм који је осмишљен по истоименом свјетски познатом мјузиклу заснованом на пјесмама групе ABBA, а назив је добио по пјесми из 1975. Прва премијера филма у Шведској и Великој Британији била је 2008. године.

Мерил Стрип у главној улози мајке Доне одушевила је публику широм свијета. Радња филма смјештена је на грчко острво Калокари. Романтична авантура почиње у забаченом медитеранском хотелу "Вила Дона", који воде Дона Шеридан, њена кћер јединица Софи и њен вјереник Скај.

Софи, која не зна ко је њен отац, спрема сопствено вјенчање. Она са стрепњом шаље позивницу тројици мушкараца, од којих је један њен отац. Када се они појаве, Софи их моли да се крију до вјенчања да би Дони приредили фантастично изненађење - изненадно појављивање тројице "драгих старих пријатеља"...

Прича наставка нас враћа кроз вријеме да бисмо видјели на који начин су се градили односи међу ликовима какви су данас.

Глумица лобирала

Глумица Мерил Стрип је према тврдњама добро обавијештених извора из Холивуда лобирала за снимање наставка, још од изласка првог дијела филма 2008. године. У првом дијелу славна глумица одлично плеше и сјајно изгледа у улози темпераментне жене пуне енергије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана