Међународна умјетничка колонија Плива: Кистови заплесали уз звуке Мелодије сентиментал

Александра Маџар
Међународна умјетничка колонија Плива: Кистови заплесали уз звуке Мелодије сентиментал

Шипово - Уз композиције "Мелодија сентиментал" и "Ел вито", прекрасне гласове оперских пјевачица Анете Макањић и Ивоне Шари, звуке клавира Дуње Јанковић заиграли су и кистови на платнима умјетника колоније "Плива".

Сви позвани гости, еминентни умјетници, међу којима су Вук Вучковић, Сара Николић, Жељко Ђуровић, Ана Лазић, Предраг Марјановић, Ранка Лучић-Јанковић и Катарина Недељковић, Милан Степовић, Никола Жигон, Јелена Кршић, Бисерка Петровић, Михајло Ракита, Бранко Јунгић, Бојан Оташевић и Миливоје Унковић стигли су у уторак увече у овај драгоцјени амбијент, да би своје надахнуће оживјели на платну.

Међународна умјетничка колонија "Плива" биће одржана седми пут од 25. јула до 3. августа на извору Пливе код Шипова, а академик, сликар и дугогодишњи професор Миливоје Унковић, који је оснивач и селектор колоније, у јутро послије отварања потврдио је да су умјетници почели са радом.

- Све функционише како је предвиђено, по устаљеном програму. Присутни су гости из других умјетности, оперска дива Дуња Симић, пијанисткиња Дуња Јанковић и студенткиње Анета Макањић и Ивона Шари, у чијим смо гласовима уживали на свечаном отварању - казао је Унковић.

Умјетници се, како каже, посебно радују концерту ових дама, који ће бити одржан 29. јула у 20 часова.

- Оно што и јесте концепт наше колоније је повезивање свих умјетности. То допуњавање функционише сјајно. Верујем да ће бити лијепо вријеме и да ће људи који дођу на изворе Пливе први пут имати могућности да присуствују концерту класичне музике, односно синтези музике коју ствара ријека и њихови предивни гласови - истакао је Унковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана