Marina Vodeničar: Publika me prepoznaje po Rodama

Mirna Pijetlović
Marina Vodeničar: Publika me prepoznaje po Rodama

Sreća je veoma bitan faktor kada je glumački posao u pitanju. Nekada je samo dovoljno da budeš na pravom mestu u pravo vreme, a nekada čak ni to nije dovoljno, sve i da ste talentovani i uporni ako je u pitanju prljava igra, što nije retkost.

Rekla je ovo u intervjuu za "Glas Srpske" mlada beogradska glumica Marina Vodeničar, koja tumači glavnu ulogu u kratkometražnom igranom filmu "Pametnice". Film je dobio nagradu "British Councila" i projekta "Operacija kino" na "Sarajevo film festivalu".

* GLAS: Šta Vam znači ta nagrada i kakvo je bilo iskustvo snimati sa tom ekipom?

VODENIČAR: Nagrada koju je film "Pametnice" osvojio u Sarajevu je priznanje da je ekipa filma, sa dve mlade rediteljke iz Zagreba na čelu, dobro obavila posao, jer se film jako dopao publici, a i nama koji smo radili na njemu. Što se tiče saradnje sa ekipom "Sarajevo grad filma", sve je bilo veoma profesionalno i organizovano, tako da smo svi bili zadovoljni i atmosfera na setu je bila veoma pozitivna.

* GLAS: Publika Vas pamti po liku Slavice iz hit serije "Vratiće se rode". Da li Vam to smeta ili imponuje?

VODENIČAR: Istina je da me publika pamti po liku Slavice. Kada vas prepoznaju po nečemu dobrom što ste uradili, onda to svakako imponuje. Kao glumica, ponosna sam na svaku svoju ulogu, a uspeh me samo "tera" da predano radim i napredujem u svakom smislu.

* GLAS: Do sada ste imali zapažene uloge kako u pozorištu, tako i na filmu i televiziji. Šta Vas od toga najviše ispunjava kao glumicu?

VODENIČAR: Mislim da svakog glumca najviše ispunjava kada radi i kada je time zadovoljan, što ne mora uvek da bude podeljeno na TV ili pozorište, nego jednostavno kada imate dovoljno posla i dobrih uloga koje vas inspirišu. A da li će to biti u pozorištu ili na filmu, meni je svejedno, pošto sam za sada imala tu sreću da nekako podjednako budem angažovana na oba polja.

* GLAS: Koliko mladi glumci dobijaju priliku da se pokažu i dokažu?

VODENIČAR: Mladi glumci kod nas često dobijaju šansu da se pokažu, ali ne i da se dokažu. Često su uloge koje nam se nude mnogo ispod naših mogućnosti. Ipak ih prihvatamo i radimo, jer na početku karijere ne želite da odbijate poslove. Glumci se često snalaze radeći voditeljske poslove ili neke druge stvari manje ili više vezane za profesiju i u tome nema ništa loše, ukoliko ste profesionalac i znate zašto to radite.

Jazavac

* GLAS: Kakvu saradnju imate sa Gradskim pozorištem "Jazavac" iz Banjaluke?

VODENIČAR: Vrlo uspešno sarađujem sa GP "Jazavac", igrajući u predstavama "Oblik stvari" i "Kako ubiti suprugu i zašto". Prvenstveno zato što su ljudi koji stoje na čelu te kuće vredni, ambiciozni i sličnih glumačkih afiniteta kao ja. Upravo zbog zajedničkih ciljeva, naša saradnja je rezultirala dobrim projektima i mnogobrojnim putovanjima. Uvek bih se rado odazvala pozivu kada je reč o novi projektima ovog pozorišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana