Марина Воденичар: Публика ме препознаје по Родама

Мирна Пијетловић
Марина Воденичар: Публика ме препознаје по Родама

Срећа је веома битан фактор када је глумачки посао у питању. Некада је само довољно да будеш на правом месту у право време, а некада чак ни то није довољно, све и да сте талентовани и упорни ако је у питању прљава игра, што није реткост.

Рекла је ово у интервјуу за "Глас Српске" млада београдска глумица Марина Воденичар, која тумачи главну улогу у краткометражном играном филму "Паметнице". Филм је добио награду "British Councila" и пројекта "Операција кино" на "Сарајево филм фестивалу".

* ГЛAС: Шта Вам значи та награда и какво је било искуство снимати са том екипом?

ВОДЕНИЧAР: Награда коју је филм "Паметнице" освојио у Сарајеву је признање да је екипа филма, са две младе редитељке из Загреба на челу, добро обавила посао, јер се филм јако допао публици, а и нама који смо радили на њему. Што се тиче сарадње са екипом "Сарајево град филма", све је било веома професионално и организовано, тако да смо сви били задовољни и атмосфера на сету је била веома позитивна.

* ГЛAС: Публика Вас памти по лику Славице из хит серије "Вратиће се роде". Да ли Вам то смета или импонује?

ВОДЕНИЧAР: Истина је да ме публика памти по лику Славице. Када вас препознају по нечему добром што сте урадили, онда то свакако импонује. Као глумица, поносна сам на сваку своју улогу, а успех ме само "тера" да предано радим и напредујем у сваком смислу.

* ГЛAС: До сада сте имали запажене улоге како у позоришту, тако и на филму и телевизији. Шта Вас од тога највише испуњава као глумицу?

ВОДЕНИЧAР: Мислим да сваког глумца највише испуњава када ради и када је тиме задовољан, што не мора увек да буде подељено на ТВ или позориште, него једноставно када имате довољно посла и добрих улога које вас инспиришу. A да ли ће то бити у позоришту или на филму, мени је свеједно, пошто сам за сада имала ту срећу да некако подједнако будем ангажована на оба поља.

* ГЛAС: Колико млади глумци добијају прилику да се покажу и докажу?

ВОДЕНИЧAР: Млади глумци код нас често добијају шансу да се покажу, али не и да се докажу. Често су улоге које нам се нуде много испод наших могућности. Ипак их прихватамо и радимо, јер на почетку каријере не желите да одбијате послове. Глумци се често сналазе радећи водитељске послове или неке друге ствари мање или више везане за професију и у томе нема ништа лоше, уколико сте професионалац и знате зашто то радите.

Јазавац

* ГЛAС: Какву сарадњу имате са Градским позориштем "Јазавац" из Бањалуке?

ВОДЕНИЧAР: Врло успешно сарађујем са ГП "Јазавац", играјући у представама "Облик ствари" и "Како убити супругу и зашто". Првенствено зато што су људи који стоје на челу те куће вредни, амбициозни и сличних глумачких афинитета као ја. Управо због заједничких циљева, наша сарадња је резултирала добрим пројектима и многобројним путовањима. Увек бих се радо одазвала позиву када је реч о нови пројектима овог позоришта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана