Марија Омаљев-Грбић - Сцена мелем за душу

Вања Штрбац
Марија Омаљев-Грбић - Сцена мелем за душу

БAЊA ЛУКA - За глумца је најбоље да игра што различитије улоге. Играјући увијек исте улазимо у један калуп, а глумцу је потребно да игра што више различитих улога, јер треба да се развија, и да што више извлачи из себе, јер сви ми имамо у себи и доброг и лошег.

Ово је за "Глас Српске" рекла загребачка глумица Марија Омаљев-Грбић, која у популарној ТВ серији "Долина сунца" игра Наташу.

- Наташа је један класични тип добре, послушне дјевојке. Занимљиво ми је било постати она, с обзиром на то да сам у серији "Закон љубави" играла злочесту, размажену Уну - рекла је ова глумица.

Додала је да јој је ова улога веома интересантна, јер је Наташа сасвим другачија од ње у приватном животу.

- Био је прави изазов сналазити се у овако брзом темпу рада и да покушам направити један лик, а да останем досљедна у томе - истакла је она.

Ова млада глумица је завршила глумачку академију у Сарајеву, гдје је направила своје прве глумачке кораке и зато себе сматра и босанскохерцеговачком глумицом.

- Имамо јако лијепу сарадњу и са колегама из Бање Луке. Вољела бих да сви имају тако лијепе односе као што их имају глумци - нагласила је Омаљев-Грбић.

Осим пред камерама, свој глумачки таленат показала је и у бројним позоришним представама.

- Позориште је добро за душу, а глума пред камерама је добра на неки начин за глумачки тренинг и за џеп. И једно и друго је подједнако занимљиво и никада у животу не бих радила нешто што не волим. Не знам како неки људи могу снимати серије само због новца - рекла је Омаљев-Грбић.

Према њеним ријечима, најљепши и незамјењив осјећај за глумца је онај тренутак када добије улогу.

До сада је играла у позоришним представама "Родољупци", "Женидба", "Први пут с оцем на изборе", у серијама "Печат", "Крв није вода", "Закон љубави", "Заувек млад", "Кућни љубимци" и у неколико кратких филмова.

- Када се спусте завјесе и опет постанем Марија, уживам у оним наизглед незанимљивим стварима. Волим да проводим вријеме са својим супругом, да се одмарам, идем у шетњу. То је оно што ме испуњава - закључила је Омаљев-Грбић.

Бланш

- Мислим да још нисам одиграла улогу која је посебно обиљежила моју каријеру. Када је ријеч о досадашњим представама, посебно ми је драга улога Бланш у комаду "Трамвај звани жеља", која је била моја дипломска представа. То је била комплетна улога, која има свој почетак и крај, која је јако компликована и самим тим занимљива за играње - рекла је Марија Омаљев-Грбић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана