Малешевић: Српска има квалитетне умјетнике

Срна
Малешевић: Српска има квалитетне умјетнике

Бањалука - Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић рекао је вечерас у Музеју савремене умјетности Републике Српске у Бањалуци да Српска има квалитетне умјетнике, који већ постају препознатљиви и у свијету.

Малешевић је на отварању изложбе поводом 45 година од оснивања Музеја рекао да она има посебан значај јер је ријеч о изложби радова умјетника из Републике Српске који су завршили Академију ликовних умјетности Републике Српске.

Он је напоменуо да то значи да Музеј савремене умјетности Републике Српске има добру сарадњу са умјетницима Српске који су постигли значајан успјех и ван граница БиХ.

Малешевић је честитао представницима Мезеја јубилеј, закључујући да није нимало било лако опстати овај временски период на умјетничком небу Републике Српске у условима честе беспарице, техничких, организационих и других проблема.

Директор Музеја савремене умјетности Републике Српске Сарита Вујковић рекла је да ова изложба представља нову савремену умјетничку сцену, која је постављена на један занимљив нов и иновативан начин.

"Изложба треба да представи смјернице нове савремене умјетничке сцене у некој далекој будућности", истакла је Вујковићева.

Изложба обухвата дјела 10 аутора, носилаца савремене ликовне сцене и ауторски је пројекат Музеја савремене умјетности Републике Српске приређен поводом обиљежавања 45 година од оснивања Музеја.

Отварању изложбе присуствовала је и замјеник градоначелника Бањалуке Јасна Бркић, умјетници, те угледни јавни радници из ове области и грађани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана