Малешевић: Подршка развоју домаћег текста и продукције

Срна
Малешевић: Подршка развоју домаћег текста и продукције

Бањалука - Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић изразио је опредијељеност овог министарства да заједно са позоришним кућама подржи развој савременог домаћег текста и продукције, али и публике кроз различите акције у основним и средњим школама.

Он је у честитки, коју је упутио поводом 27. марта - Свјетског дана позоришта, истакао да вјерује да ће подстицањем развоја нових позоришних средина и уз његовање постојећих, квалитет позоришта у Српској бити још бољи.

"Збирни потенцијал наших позоришних стваралаца свих профила изузето је велики, о чему свједоче њихова готово свакодневна признања остварена на домаћој, али и међународној позоришној сцени", навео је Малешевић.

Он је истакао да сарадња, коју су позоришта у Републици Српској успоставила са сродним институцијама у иностранству, представља одговор заједничкој тежњи која води унапређењу ове области умјетничког стварања.

"Наша позоришта управо ових дана имају значајна гостовања ван граница наше земље и представљају сопствену изузетност, али тиме посебно афирмишу домаћу умјетничку сцену. У исто вријеме наша сцена спремно дочекује позоришта свјетског гласа и нуди публици посебно искуство", истакао је Малешевић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана