Ljubavna priča Laze Kostića u Trebinju

R. M.
Ljubavna priča Laze Kostića u Trebinju

Trebinje - Sedmi "Filmski kampus" Kinoteke RS, filmskih umjetnika i studenata iz Republike Srpske, BiH, Srbije i Crne Gore, tokom kojeg će biti održana predavanja, radionice i specijalne filmske projekcije, otvoren je u Kulturnom centru Trebinje.

Nakon svečanog otvaranja, trebinjska publika u utorak uveče premijerno je pogledala film Zdravka Šotre "Santa Maria della Salute", sa Vojinom Ćetkovićem i Tamarom Aleksić u glavnim ulogama.

Šotra je izrazio zadovoljstvo što se ove godine prvi put "Filmski kampus" održava u Trebinju.

- Ovo je mesto uvek bilo lepo, a postaje sve lepše i suđeno mu je da bude centar ovakvih događaja. Koristim svaku priliku da dođem ovde. Kad sam snimao seriju "Ranjeni orao", u scenariju je pisalo da Anđelka odlazi u Makedoniju, rekoh neće nego će ići u Trebinje, i tako je i bilo. Nadam se da ćete nakon "Santa Maria della Salute" upoznati još bolje velikog pesnika Lazu Kostića - istakao je Šotra.

U fokusu ovogodišnjeg programa biće filmsko stvaralaštvo istaknutih reditelja Zdravka Šotre i Slobodana Šijana, a dvojica filmskih velikana, iza kojih su brojna kultna djela domaće kinematografije, biće i učesnici "Kampusa" u Trebinju.

U neposrednom kontaktu sa dokazanim filmskim stvaraocima, iskusnim pedagozima i istraživačima filma, učesnici "Filmskog kampusa" imaće priliku za dodatno profesionalno usavršavanje, međusobno upoznavanje i druženje, te razmjenu iskustava kroz predstavljanja i debate o filmovima.

Radni dio "Kampusa" trajaće do 14. oktobra u dnevnim terminima, dok je u večernjim časovima revijalni filmski program, koji je dostupan i trebinjskoj publici. Termini od 18 časova rezervisani su za dokumentarni program, a od 20 časova za igrani film.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana