Љубавна прича Лазе Костића у Требињу

Р. М.
Љубавна прича Лазе Костића у Требињу

Требиње - Седми "Филмски кампус" Кинотеке РС, филмских умјетника и студената из Републике Српске, БиХ, Србије и Црне Горе, током којег ће бити одржана предавања, радионице и специјалне филмске пројекције, отворен је у Културном центру Требиње.

Након свечаног отварања, требињска публика у уторак увече премијерно је погледала филм Здравка Шотре "Santa Maria della Salute", са Војином Ћетковићем и Тамаром Алексић у главним улогама.

Шотра је изразио задовољство што се ове године први пут "Филмски кампус" одржава у Требињу.

- Ово је место увек било лепо, а постаје све лепше и суђено му је да буде центар оваквих догађаја. Користим сваку прилику да дођем овде. Кад сам снимао серију "Рањени орао", у сценарију је писало да Анђелка одлази у Македонију, рекох неће него ће ићи у Требиње, и тако је и било. Надам се да ћете након "Santa Maria della Salute" упознати још боље великог песника Лазу Костића - истакао је Шотра.

У фокусу овогодишњег програма биће филмско стваралаштво истакнутих редитеља Здравка Шотре и Слободана Шијана, а двојица филмских великана, иза којих су бројна култна дјела домаће кинематографије, биће и учесници "Кампуса" у Требињу.

У непосредном контакту са доказаним филмским ствараоцима, искусним педагозима и истраживачима филма, учесници "Филмског кампуса" имаће прилику за додатно професионално усавршавање, међусобно упознавање и дружење, те размјену искустава кроз представљања и дебате о филмовима.

Радни дио "Кампуса" трајаће до 14. октобра у дневним терминима, док је у вечерњим часовима ревијални филмски програм, који је доступан и требињској публици. Термини од 18 часова резервисани су за документарни програм, а од 20 часова за играни филм.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана