Љиљана Благојевић за Глас Српске: Златни платан значи да нисам отписана

Александра Глишић
Љиљана Благојевић за Глас Српске: Златни платан значи да нисам отписана

Београд - Награде много значе када сте јако млади, али и када дођете у неке зрелије године. У младости признања гарантују да сте добродошли у браншу, а у мојим годинама поручују да нисте отписани. Често се шалим на свој рачун па сам тако реаговала и на вест да сам добила "Златни платан" у Требињу.

Овако је за "Глас Српске" своје ново признање прокоментарисала славна глумица и првакиња Народног позоришта у Београду Љиљана Благојевић. Радо виђена у Републици Српској, ова глумица често гостује на фестивалима, а организатори Фестивала медитеранског и европског филма у Требињу ове године дочекују је са наградом.

Благојевићева је тако обогатила своју колекцију значајних признања међу којима су "Царица Теодора", "Жанка Стокић", "Златна колајна", "Златна мимоза", "Јоаким Вујић", "Бора Станковић".

- "Златни платан" је једна изузетно лепа награда, престижна и мени јако драга, јер стиже из краја одакле су моји. Радује ме што је заједно са мном добио и мој колега Игор Гало, који је диван глумац и велики човек - каже Благојевићева.

Глумица која деценијама одушевљава филмску и позоришну публику, од првих остварења попут "Сјећаш ли се Доли Бел", до данас предано ради у театру и снима филмове и серије.

- Играм у својим редовним представама у националном театру. Имала сам неке понуде за снимања за септембар. Међутим, увек одвојим лето и септембар да се одморим од целе године која је хаотична јер много радим. Нисам нашла заједнички језик са људима који раде једну нову серију, али имам неке друге опције за филм и телевизију. Наравно, док не потпишем уговоре никада не говорим о будућим пројектима - прича Благојевићева коју телевизијска публика памти по улогама у серијама "Докторка на селу" и "Бољи живот".

Међу ролама које је остварила је и улога краљице Драге Машин у ТВ серији "Крај династије Обреновић". Док љето користи да се одмори и припреми за радну јесен, њен календар је препун играња на матичној сцени, али и бројних гостовања.

- Што је најважније, има посла, а очекује ме и доста одлазака у друге градове. Осим тога, и даље се бавим педагошким радом, водим већ другу годину глуме, што ме такође радује - завршила је причу Благојевићева.

Позориште

Љиљана Благојевић је у позоришту одиграла више од педесет улога. Таленат и умијеће доказала је у представама "Лекција", "Жак или покорност", "Галеб", "Ђенерал Милан Недић", "Вирус", "Љубинко и Десанка", "Велика драма", "Ожалошћена породица", "Зечји насип" и бројним другим.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана