Љетна сцена у Требињу ускоро у новом руху

Љетна сцена у Требињу ускоро у новом руху 29.01.2018 17:42 | Ратомир Мијановић

Требиње - Културни центар у Требињу протекле године организовано је 700 различитих културних садржаја, а најгледанији су били филмови домаће продукције и представа требињског Градског позоришта "Писац породичне историје".

 Уредник умјетничког програма Културног центра Требиње за 2018. годину Миљан Вуковић најављује бројне планове за ову годину.

- Планирамо обнављање љетне сцене Културног центра, као и фестивал класичне музике, који би требало да буде одржан на љето. На фестивалу ће учествовати и професори и студенти из Америке - најавио је Вуковић.

Каже да је само кроз позоришну салу у 2017. години прошло више од 10.000 људи, а да је у биоскопској сали било 548 пројекција 75 филмова различитих жанрова.

- Број организованих програма прошле године је био знатно већи него раније. Прошла година је била прва након реконструкције Културног центра, па смо жељели да изађемо у сусрет свима који су хтјели да организују неки садржај да то ураде у овој установи - истакао је Вуковић.

Додаје да је међу најгледанијим представама била и "Краљевић Марко и Муса Кесеџија", док су се по гледаности од филмова издвојили "На млијечном путу" и "Име Добрица, презиме непознато".

- Публика је пунила сале и на пројекцијама филмова из жанра научне фантастике, док су поједина холивудска остварења имала малу гледаност. Требало би да почне и приказивање филмова у 3Д технологији, за шта имамо техничке услове - казао је Вуковић.

Напомиње да је организовано и неколико значајних изложби, међу којима је и мултимедијална изложба "Утопијски простор" Игора Бошњака из Требиња.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица