Кустурици највеће признање кино фестивала Златни витез

Срна
Кустурици највеће признање кино фестивала Златни витез

Москва - Српски режисер Емир Кустурица добиће ове године Златну медаљу "Сергеј Бондарчук", највеће признање Међународног кино фестивала "Златни витез", за изузетан допринос филмској умјетности, изјавио је предсједник филмског форума Николај Бурљајев.

Бурљајев је рекао да ће Кустуричин филм "На млијечном путу" отворити фестивал који ће се одржати у Севастопољу од 22. до 31. маја, преноси руска агенција "Тас".


"Већ смо разговарали са Кустурицом и он даје свој филм са великом радошћу, а у априлу ће нам коначно одговорити да ли ће моћи да присуствује самом отварању фестивала. Шансе за то су велике, јер саопштили смо му да ће управо њему бити уручена највећа награда - Златна медаља жСергеј Бондарчукж", додао је Бурљајев.

Међународни филмски фестивал под девизом "за моралне идеале и уздизање људске душе" уједињује филм, позориште, музику, књижевност и ликовну умјетност, а одржава се у Севастопољу, пошто је прије три године потписан уговор са администрацијом града и "Златном витезу" повјерена организација свих културних манифестација у граду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана