Кустурица: Никада нисам био уцијењен, а посебно не од пријатеља

Срна
Кустурица: Никада нисам био уцијењен, а посебно не од пријатеља

Београд - Редитељ Емир Кустурица поручио је да ни у приватном ни у јавном животу није уцијењен од било кога, а најмање од оних који су се у континуитету показали као прави пријатељи, демантујући писање "Блица" који је у данашњем броју објавио текст под насловом "НИС забранио Кустурици да сарађује са 'Блицом'", уз наднаслов "Скандалозно и бахато".

"У данашњем броју ваших новина на насловној, као и на другој и трећој страни објављено је да сам уцијењен од ове компаније због сарадње са вашим новинама и вашег евентуалног медијског спонзорства Филмског фестивала 'Кустендорф 2018'. У низу нетачности прва која је наведена је помињање Филмског фестивала 'Кустендорф' који, иначе, спонзорише Министарство културе Републике Србије, а не компаније НИС или 'Гаспромњефт'", истакао је Кустурица у демантију.


Он је навео да је овдје ријеч о Фестивалу класичне музике "Баљшој" који ове године слави пет година постојања.

"Тај фестивал од оснивања спонзорише 'Гаспромњефт', а не НИС, како ви нетачно и злонамјерно наводите. Мој разговор са вашом директорком и намјера да будете медијски покровитељи музичког Фестивала 'Баљшој 2017' заснована је на процјени како у вашим новинама не постоје само таблоидни садржаји. Послије овог текста, та процјена више не важи а највише због сазнања да сте ме ставили у позицију уцијењеног човека што никад себи нисам дозволио, нити ћу. Још мање сам бивао колатерална штета, као што сте ме ви у овом тексту представили", истакао је Кустурица.

Он је у демантију навео да "Гаспромњефт" пет година спонзорише "Баљшој", те да ће тако и ове године у јулу, што је, како је истакао, најбоља потврда да га нису уцијенили, као што ће и НИС спонзорисати Позоришни фестивал у новембру ове године.

"Дакле, нисам уцијењен ни од НИС-а, ни од 'Гаспромњефта'. Поступили сте непрофесионално, јер мене овим поводом нико од новинара из ваше редакције није контактирао, а што се тиче покровитељства нисмо ни имали никакав уговор, осим прелиминарних разговора са генералном директорком компаније 'Рингиер Аџел Спрингер Србија'", истакао је Кустурица у демантију, додавши да су му спорни текст и наслов нанијели људску и материјалну штету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана