Kulturni sadržaji oživjeli Bijeljinu

Ljiljana Aleksić
Kulturni sadržaji oživjeli Bijeljinu

Bijeljina - Njegovanjem kulture, širenjem i obogaćivanjem duha jednog grada događajima ostavljaju se značajni tragovi na nivou samog grada, a i države. Kultura jednog grada može da ga promijeni i poboljša i udahne nove boje gradu, a to se desilo i sa Bijeljinom - kvalitetni kulturni sadržaji su je oživjeli i udahnuli novu energiju.

Naime, Centar za kulturu “Semberija” u Bijeljini je tokom protekle godine organizovanjem brojnih događaja ostavio značajan trag na život ovog grada i dokazao da je kultura svima i te kako važna.

Publika u Bijeljini imala je priliku da uživa u kvalitetnim pozorišnim, muzičkim, likovnim i filmskim dešavanjima.

Prema godišnjem planu i programu, ova kulturna ustanova organizuje tri stalna festivala, i to “Dane komedije”, Festival srednjoškolskih predstava i Festival dječijih predstava “Čupava bajka” . Osim toga, Centar za kulturu zadužen je za manifestacije “Otvorena scena” i “Svetosavski dani”, koji pružaju šansu, prije svega, mladim i talentovanim ljudima da pokažu svoje umijeće.

- Plan i program za prošlu godinu smo u potpunosti ispunili. U toku 2018. godine bilo je jako puno kvalitetnih sadržaja i zabilježili smo veliki broj posjetilaca. Prošlu godinu su obilježile brojne pozorišne predstave, koncerti, izložbe i druga kulturno-umjetnička dešavanja, a posebno bih izdvojila predstavu “Voz”, koju je pred bijeljinskom publikom maestralno izveo sjajni glumački duo Voja Brajović i Sergej Trifunović - rekla je Slađana Lekić, direktorica Centra za kulturu “Semberija”.

Lekićeva je istakla da interesa bijeljinske publike ne manjka ni za filmske projekcije. Popularni film Miloša Avramovića “Južni vetar” u Bijeljini je vidjelo  oko 5.000 ljudi.

Dodala je i da su se dobro pripremili i za novu sezonu, a Bijeljince već za nekoliko dana očekuju brojna iznenađenja.

- Uskoro će u Bijeljini gostovati predstava “Nedozvani” sa provjerenim glumačkim imenima. Očekujemo jako dobru posjećenost. Tradicionalno povodom 8. marta u našem gradu održava se koncert grupe “Legende”, a u ovoj takozvanoj proljećnoj sezoni imamo još iznenađenja, posebno kada je u pitanju ovogodišnji festival “Dani komedije”. Izabrali smo jako dobre predstave koje će naša publika premijerno pogledati . Želimo da punoljetstvo ovog festivala obilježimo na kvalitetan način - kazala je Lekićeva.

Različiti programi koje tokom godine nudi ova ustanova prilagođeni su svim starosnim grupama.

- Tokom cijele godine, a zahvaljujući sjajnoj saradnji sa Pozorištancem “Maslačak”, izvedeno je zaista mnogo predstava za djecu. Prošle godine imali smo prvi put operu za djecu “Snežana i sedam patuljaka” - dodala je Lekićeva.

“Nedozvani”

Predstava NASTeatra “Nedozvani”, u režiji Juga Radivojevića, biće odigrana u Centru za kulturu “Semberija” 6. februara u 20 časova.

U predstavi igraju Strahinja Blažić, Marija Stokić, Anita Stojadinović, Aleksandar Ristanović, Tatjana Dimitrijević  i Ivan Perković.  

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana