Kulturni centar u Trebinju: Izvedena monodrama “Šta me snađe”

Ratomir Mijanović
Kulturni centar u Trebinju: Izvedena monodrama “Šta me snađe”

Trebinje - U prepunoj pozorišnoj sali Kulturnog centra u Trebinju izvedena je monodrama “Šta me snađe” Anđelke Prpić, po tekstu Nebojše Romčevića, a u režiji Branka Đurića Đure.

U devedeset minuta monodrame Anđelka predstavlja lik bankarke Jovanke Joke Jakovljević koja se nalazi pred dilemom: čast i bračna vjernost ili uspon u karijeri?  Anđelka je u predstavi bila i Joka, pripovjedač, policajac, majka, baka, anđeo, đavo, kuma, psiholog i šta sve ne.  Nakon završetka monodrame sa osmijehom na licu podijelila je svoje prve utiske. Smijeh i komunikacija sa publikom, koja je aktivno učestvovala tokom predstave govorile su više od riječi.

- Znam da odavde potiču veliki glumci, pisci i reditelji i imala sam veliku odgovornost. Meni publika mnogo znači, pogotovo što u predstavi nemam partnera, pa mi je partner publika. Stvarno ne pretjerujem, razmjena energije je ogromna, veoma vaspitana publika i njegovana - kaže Anđelka Prpić.

Imala je veliku tremu prije nego što je dobila tekst. Kad je počela da ga čita zaljubila se u njega, ali se i uplašila od količine likova, promjena - kako će se snaći, hoće li to ljudima biti jasno.

- Ono čega sam se najviše plašila bio je pripovedač, a sad uživam u toj ulozi. To je prostor u kome se mogu najviše opustiti, dodati i sa publikom komunicirati - istakla je Prpićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana