Kratkofil plus: Priče mladih autora na otvaranju

C. M.
Kratkofil plus: Priče mladih autora na otvaranju

Banjaluka - Međunarodni filmski festival "Kratkofil plus" biće otvoren večeras u 21 čas na tvrđavi Kastel u Banjaluci premijerom ostvarenja nastalih u okviru "Junior projekta".

Potom će biti prikazani filmovi koji su u trci za nagradu, te dugometražno ostvarenje "Ping pong ljeto" reditelja Majkla Tulija kao dio programa "Panorame plus".

- Radionice "Kratkofil junior" imaju cilj da ukažu na prava i mogućnosti djece sa teškoćama u razvoju - kazala je koordinator programa "Kratkofil junior" Dušica Ilić.

Publika će prve večeri imati priliku da pogleda osam takmičarskih filmova, a sutra i prekosutra u pratećem programu od 21 čas biće prikazani jednominutni filmovi nastali u kampanji pod nazivom "Shvatite nas ozbiljno - govorimo o mogućnostima". Dio trodnevnog festivala činiće i promocija romana "Zavodnik" Dejana Ognjanovića, a producent filma "Pogrebnik" Jovana Nikolić održaće radionice o produkciji. Ulaznice koštaju dvije marke, a u slučaju kiše sve projekcije umjesto na Kastelu biće u Gradskom pozorištu "Jazavac".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana