Ковачевићева Хипноза једне љубави отвара јесењи позоришни фестивал на Мокрој Гори

Срна
Ковачевићева Хипноза једне љубави отвара јесењи позоришни фестивал на Мокрој Гори

Мокра Гора - Представом "Хипноза једне љубави", Душана Ковачевића, коју ће извести "Звездара театар" из Београда на сцени "Проклета авлија" на Мећавнику, вечерас ће свечано бити отворен 2. Јесењи позоришни фестивал. Свечано отварање предвиђено је у 20.00 часова.

Претходно ће, данас у 15.30 у амфитеатру "Ноам Чомски" Факултет драмских и филмских умјетности "Синергија" из Бијељине извести представу "Браћа", Михаила Дурњенкова, а у биоскопу "Стенли Кјубрик" у 17.30 биће одржана драматуршка радионица Душана Ковачевића.

У вечерњим часовима у бару "Проклета авлија" најављен је музички програм.

Сутра, другог дана фестивала у 13.00 часова на сцени "Проклета авлија" биће изведена представа "Скоро па драма" Итана Коена, у извођењу Факултета драмских умјетности из Београда.

У биоскопу "Стенли Кјубрик" у 14.30 биће одржана радионица Снежане Тришић.

У амфитеатру "Ноам Чомски" у 17.00 часова биће изведена представа "Шест лица тражи писца", аутора Луиђија Пирандела у извођењу Академије уметности из Новог Сада, док ће у 20.00 часова на сцени "Проклета авлија" представу "Галеб" Антона Чехова извести студенти Академије уметности из Београда.

Проглашење побједника и затварање 2. Јесењег позоришног фестивала најављено је за 22.15 на сцени "Проклета авлија".

Селектор фестивала је редитељ Милан Нешковић.

Компанија НИС другу годину заредом је генерални спонзор Јесењег позоришног фестивала, који се одржава у организацији "Раста интернационала".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана