Концерт на Кастелу нови изазов члановa Рок симфоније

Александра Маџар
Концерт на Кастелу нови изазов члановa Рок симфоније

Бањалука - Први наступ бањалучке "Рок симфоније" у овој години заказан је за 15. март у Културном центру Градишка, а посебну пажњу чланови ове групе умјетника придају преговорима за концерт на тврђави Кастел.

Рекао је ово за "Глас Српске" идејни творац "Рок симфоније" и гитариста у бенду "Tupas mene" Драган Моцоња, истичући да се пробе увелико одржавају. На концерту у Градишци, каже Моцоња, придружиће им се и умјетници на дувачким инструментима.

- О начину куповине улазница за наше наступе публика ће бити на вријеме обавијештена - казао је Моцоња.

Додао је да је заинтересованост за наступ на Кастелу велика.

- Публика ће имати прилику да нас види на сцени можда чак и на прољеће. О датуму одржавања концерта највише калкулишемо због времена - објаснио је Моцоња.

Њихове креативне снаге усмјерене су на грађење што квалитетније свирке и сценског наступа, на чему ће посебно радити за сљедећи наступ.

- У Банском двору Културном центру били смо мало ограничени што се тиче простора. На Кастелу ћемо имати већу бину, за коју вјежбамо сценски наступ - додао је Моцоња.

Идеје се редају једна за другом, па се тако овом младом музичару учинило да не би било лоше да "Рок симфонија" изведе неколико пјесама и са тамбурашима, што би, како каже, дало нову и посебну драж.

-  Мијењали смо репертоар, додали смо још нових нумера. Публика ће моћи да чује рок хитове, али и новије ствари. Наш циљ је да им пружимо бар два и по сата уживања у музици. Имамо екипу која се понудила да нам ради сценографију, тако да, са свим новинама, поново очекујемо спектакл - испричао је Моцоња.

Његова жеља и план је да до краја 2015. направе десетак концерата.

- Заиста имамо много понуда, али људи нису свјесни шта је све потребно да се одржи наш концерт, много је људи на сцени. Наступ у Сарајеву морали смо одгодити, али се надам да ћемо за два-три мјесеца и тамо наступити, јер је заинтересованост велика - рекао је Моцоња.

"ОК фест"

Умјетници који чине "Рок симфонију" заслужни су што је публика у Бањалуци имала прилику да ужива у музичкој магији. Посебно су срећни што ће овог љета наступити и на једном од највећих регионалних фестивала за младе "ОК фесту". Фестивал се одржава у Националном парку "Сутјеска" гдје ће се ове године представити познати музичари.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана