Комедија “Љубав” за деценију постојања град позоришта

Срна
Комедија “Љубав” за деценију постојања град позоришта

Градишка - Представа “Љубав” Град позоришта из Градишке премијерно је одиграна у Културном центру у том граду поводом десет година постојања овог театра.

Представу, која је одиграна синоћ, режирао је Златан Видовић по тексту Мреја Шизгала, а играју Миљка Брђанин, Адмир Мешић и Ђорђе Јанковић.


Видовић је рекао да је задовољан што су успјели да ураде комедију која у себи има и елементе кабареа, стендапа и добру кореографију.

“Оваквом представом не могу се похвалити ни неке веће продукције у окружењу”, рекао је Видовић, подсјећајући да су услови у којима раде позоришта веома тешки.

Глумац Адмир Мешић рекао је да је ово најквалитетнија предства у десет година постојања Град позоришта и да је публика аплаузима показала да се мукотрпан рад исплатио.

“На прави начин смо прославили десети рођен и нашој публици подарили одличну представу”, навео је Мешић.

Глумица Миљка Брађанин честитала је десети рођендан Град позоришту, истичући да је велики корак за културу да се ствара још једно позориште у Републици Српској које може да постане и професионално.

Она је истакла да јој је било занимљиво радити ову предству, али и напорно, те да је труд уродио плодом.

Директор Град позоришта и продуцент представе Драшко Видовић рекао је да је представа “Љубав” 12. професионална представа овог позоришта, те да је прије десет година на истој сцени одиграна њихова прва представа “Луда лова”.

Он је навео да ће прва реприза представе бити одиграна 9. октобра у 20.00 часова у Културном центру у Градишци, те да је договорено њено извођење и у Народном позоришту и позоришту “Јазавац” у Бањалуци.

Видовић је захвалио на подршци општини Градишка, Културном центру, Министарству просвјете и културе Републике Српске и свим донаторима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана