Klobuk spreman za Moniku Beluči

R. Mijanović
Klobuk spreman za Moniku Beluči

Trebinje - Poslovičnu trebinjsku užurbanost ovih dana dodatno će ubrzati i filmadžije, ekipa filma "Na mliječnom putu" proslavljenog režisera Emira Kusturice.

Teško je doći do izjave jer su svi za sada poprilično "zakopčani". Očekuje se da će u subotu doći i režiser Emir Kusturica, a po svoj prilici u ponedjeljak dolazi i Monika Beluči.

Prema riječima asistenta režije Bobana Dedejića, po Kusturičinom dolasku javnosti će biti saopšten tačan plan nastavka snimanja. U Trebinje je već stigao glavni scenograf filma Goran Joksimović zajedno sa scenografskim timom.

Kameno selo Uvjeća je trenutno, po svemu sudeći, bivša lokacija, a u centru pažnje biće imanje Radovana Orbovića na Klobuku, u blizini Trebinja. Tu je već odavno sagrađen i objekat željezničke stanice sa bunarom i pratećim staničnim objektima. Ne baš užurbano, ali i ovdje se posao poprilično zahuktava. 

Podsjetimo, glavna uloga u ovom filmskom ostvarenju pripala je svjetskoj divi Moniki Beluči, koja je prošle godine boravila u našem gradu, a ozbiljnije uloge dobili su i Sloboda Mićalović, Sergej Trifunović i Miki Manojlović.

Monika Beluči u novom filmu Emira Kusturice igra djevojku u koju je on zaljubljen. Usred rata njih dvoje pokušavaju da sačuvaju svoju ljubav i živote pa neprestano bježe. E, upravo takvim scenama obilovao je dosadašnji dio snimanja. Kusturica i Monika su snimali u zapadnoj Hercegovini, između ostalog, u selu Veljacima kod Ljubuškog na prelijepim slapovima Koćuša. 

Film "Na mliječnom putu" Kusturica snima prema priči "U zmijskom zagrljaju" iz svoje knjige "Sto jada". Poznati režiser odlučio je da ovog puta ekranizuje vlastitu priču, oživljavajući u Trebinju i okolini neobičnu ljubavnu priču s mnogo metafora i lokalne mitologije, u kojoj centralno mjesto zauzimaju prelijepa Monika Beluči i zmije koje piju mlijeko.

Filmski grad

Da je Trebinje postalo mjesto sve interesantnije filmadžijama, potvrđuje podatak da je u Osnovnoj školi "Sveti Vasilije Ostroški" prije nekoliko dana održana audicija za crnogorski film "Granice, kiše", koji će ovoga ljeta biti sniman u Trebinju.

- Na filmu radimo više godina, snimili smo dio u Crnoj Gori i ostala nam je, kako ja volim da kažem, trebinjska priča. Ekipa koja radi na filmu boraviće u Trebinju tri-četiri sedmice. Potrebna su nam dva dječaka, od 10 do 13 godina, koji će imati dvije veoma značajne uloge - istakao je režiser filma Vladimir Sudar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana