Као фестивал у Требињу окупио младе глумце

Срна
Као фестивал у Требињу окупио младе глумце

Требиње - Монодрамом "Ко је то", у извођењу глумца Марка Вукосава, вечерас је у Требињу почео "Као фестивал" у оквиру којег ће са четири представе, публици представити млади глумци школовани на бањалучкој Академији умјетности. Монодрама говори о младом глумцу који по ко зна који пут покушава да постави представу за себе и имагинарну публику.

Након овог извођења, наступио је Александар Руњић са монодрамом "Гласај и трпи!", по тексту Бертолда Брехта.

Сутра ће од 20.00 часова Иван Перковић и Александар Ристановић извести дуо драму "Црни хумор /живот оца Тодора, овог и оног света/", а у суботу, 17. марта, Ристановић ће наступити у монодрами "Судница".

Организатор "Као фестивала" је новоосновано Удружење "Сунчана капија" из Требиња.

Оснивачи удружења су виолиста и глумица Милица Димитрић, умјетнички фотограф Јован Видаковић и фотограф и графички дизајнер Игор Дутина.

"Желимо да унаприједимо културну и умјетничку сцену града кроз подршку, промоцију и продукцију у области визуелних и извођачких умјетности, али и кроз издаваштво, организовање фестивала, концерата, изложби, промоција и свега онога што може да помогне да понуда у овим областима буде богатија него што је сада", изјавила је Димитрићева, која је предсједник Удружења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана