Изведена представа Московског циркуса на леду

Изведена представа Московског циркуса на леду 18.01.2018 00:30 | Срна

Бањалука - Чланови свјетски познате трупе Московског циркуса на леду вечерас су у бањалучкој Спортској дворани "Борик" извели спектакуларан и богат репертоар у оквиру нове европске турнеје

.Представу је организовао Фестивал словенских култура, чији је представник Миленко Бугарчић рекао Срни да Циркус први пут гостује у Републици Српској.

"Артисти Московског циркуса на леду до сада су наступили пред 200 милиона гледалаца у свијету и у више од 50 земаља", навео је Бугарчић.

Он је истакао да је ријеч о представи за цијелу породицу, не само за дјецу.

"Веома смо задовољни што смо и Републику Српску ставили на мапу европске турнеје овог циркуса", нагласио је Бугарчић.

Он је додао да су чланови овог циркуса претходних дана наступили у три града у Србији - Београду, Новом Саду и Чачку, те да је Фестивал словенских игара у Српској у новембру прошле године организовао концерт Академског ансамбла пјесама и игара руске армије "Александар Васиљевич Александров".

"Желим због тога посебно да захвалим бањалучкој публици, граду Бањалука и људима из Српске на изузетном дочеку. Били смо примљени код предсједника Српске Милорада Додика, када је Ансамбл одликован", рекао је Бугарчић.

Атрактивној циркуској представи руских артиста вечерас су присуствовали бројни Бањалучани и посјетиоци из других градова.

Током представе изведене су и тачке на клизаљкама висине 60 центиметара.

Програм Циркуса прилагођен је извођењу на леду, уз све елементе акробатике на клизаљкама, пратећих садржаја, спектакуларних свјетлосних ефеката и костима, динамичких и вртоглавих циркуских тачака на леду и на трапезу, као и кловновских и жонглерских скечева због чега га упоређују са најпознатијим свјетским циркусом - канадским "Curque Du Soleil".

Московски циркус на леду, који је оформљен 1964. године, и данас примјењује стандарде потребне за спектакуларно извођење представа овакве врсте.

Чланови овог циркуса завршили су циркуску академију у Русији.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица