Izložbom slika zatvara se kolonija Lasta: Zapažanja i osjećanja urezana na platnu

A. M.
Izložbom slika zatvara se kolonija Lasta: Zapažanja i osjećanja urezana na platnu

Laktaši - Tokom cijele sedmice devet umjetnika stvaralo je u nadahnutoj atmosferi Likovne kolonije "Lasta" u Laktašima prenoseći svoja unutrašnja osjećanja, ali i ona koja je budilo okruženje na platna.

Oni će danas spustiti svoje kistove i spakovati radni materijal, jer se kolonija svečano zatvara u 19 časova, a novonastalim radovima, koji ostaju kao novi životi umjetnosti, obogatiti fundus kolonije. Posjetioci će imati priliku da uživaju u 20 slika i nekoliko skulptura nastalih na ovogodišnjem, jedanaestom sazivu. Stvaralački dani na koloniji, kako kažu, protekli su u ugodnoj i pozitivnoj atmosferi. Neki su završavali radove koje su već ranije započeli, dok su neki izvor inspiracije pronašli gledajući kako stvaraju njihove kolege i posmatrajući pejzaže u okolini Laktaša. Tako je bilo i sa mladom slikarkom Janom Kuvaljom koja kaže da je tehnikom ulje na platu prenosila utiske koje su na nju ostavili radovi ostalih učesnika, ali i šaroliki predjeli u okolini Laktaša. Među učesnicima kolonije ove godine bio je i akademski slikar iz Prijedora Boris Eremić koji kaže da svaka kolonija ima svoje specifičnosti, a da "Lastu" izdvajaju idealni uslovi za rad, odličan smještaj i srdačni domaćini.

- Radio sam na bijeloj fazi slika, inspirisanoj nekom unutrašnjom konstrukcijom koju svaki umjetnik nosi u sebi - kazao je on.

Treći put na likovnom saborovanju je i umjetnik Milovan Čikić iz Gradiške koji se takođe složio da je sve na visokom nivou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana