Изложбом слика затвара се колонија Ласта: Запажања и осјећања урезана на платну

А. М.
Изложбом слика затвара се колонија Ласта: Запажања и осјећања урезана на платну

Лакташи - Током цијеле седмице девет умјетника стварало је у надахнутој атмосфери Ликовне колоније "Ласта" у Лакташима преносећи своја унутрашња осјећања, али и она која је будило окружење на платна.

Они ће данас спустити своје кистове и спаковати радни материјал, јер се колонија свечано затвара у 19 часова, а новонасталим радовима, који остају као нови животи умјетности, обогатити фундус колоније. Посјетиоци ће имати прилику да уживају у 20 слика и неколико скулптура насталих на овогодишњем, једанаестом сазиву. Стваралачки дани на колонији, како кажу, протекли су у угодној и позитивној атмосфери. Неки су завршавали радове које су већ раније започели, док су неки извор инспирације пронашли гледајући како стварају њихове колеге и посматрајући пејзаже у околини Лакташа. Тако је било и са младом сликарком Јаном Куваљом која каже да је техником уље на плату преносила утиске које су на њу оставили радови осталих учесника, али и шаролики предјели у околини Лакташа. Међу учесницима колоније ове године био је и академски сликар из Приједора Борис Еремић који каже да свака колонија има своје специфичности, а да "Ласту" издвајају идеални услови за рад, одличан смјештај и срдачни домаћини.

- Радио сам на бијелој фази слика, инспирисаној неком унутрашњом конструкцијом коју сваки умјетник носи у себи - казао је он.

Трећи пут на ликовном саборовању је и умјетник Милован Чикић из Градишке који се такође сложио да је све на високом нивоу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана