Izložbom radova završena likovna kolonija Rakani

Srna
Izložbom radova završena likovna kolonija Rakani

Novi Grad - Izložbom radova nastalih u proteklih osam dana, u Novom Gradu je večeras završena Likovna kolonija Rakani. U radu likovne kolonije učestvovali su slikari Savo Rupić, Dragana Lukić, Marija Novaković, Aleksa Milić, Jelena Ružojčić, Lazar Rodić, Marija Bjelošević, Sanja Stupar, Danijela Kolundžija, Darija Vujasin i Branimir Maksimović.

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača rekao je da je Likovna kolonija Rakani, koja je pokrenuta 1985. godine, postala dio istorije ove opštine.


“Prije 33 godine kolonija je pokrenuta zahvaljujući entuzijazmu slikara Boška Karanovića i Stojana Ćelića. Ona je opstala do danas iako su se u međuvremenu dešavali istorijski i društveni procesi i promjene”, naveo je Drljača.

On je podsjetio da je u fundusu Likovne kolonije Rakani više od 600 djela, te da treba početi razmišljati o izložbenom prostoru u kojem bi ona mogla da budu adekvatno predstavljena građanima.

Dokumentarist gradske galerije Mirjana Drljača kaže da je kolonija protekla u radnoj atmosferi i druženju, dodajući da u proteklih osam dana umjetnicima nije nedostajalo inspiracije.

Likovna kolonija Rakani otvorena je 10. avgusta u gradskoj galeriji izložbom radova sa prošlogodišnjeg saziva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana