Изложба слика Велимира Илишевића у Приједору и Бањалуци

Срна
Изложба слика Велимира Илишевића у Приједору и Бањалуци

Бањалука - Изложба слика Велимира Илишевића из Швајцарске "Станишта духа" биће отворена сутра у Приједору, а у уторак, 5. септембра, у Бањалуци.

Изложба ће бити отворена у 20.00 часова у приједорском Музеју Козаре, док ће у Културном центру "Бански двор" бити отворена у уторак у 19.00 часова.


Илишевић је рођен 1965. године у Сиску, а одрастао је и школовао се у Приједору. Интересовање и склоност према умјетности одводи га на даље школовање у Нови Сад.

У Швајцарску одлази 1989. године, те тамо годину дана проводи на Умјетничкој школи у Цириху, а потом почиње да ради самостално.

Данас живи и ради у Швајцарској, у граду Штајн на Рајни, а своја дјела је до сада излагао у реномираним галеријским просторима у Швајцарској, Шпанији, Њемачкој, Словенији, Италији, БиХ и Србији.

Стваралаштво сликара Велимира Илишевића заузима посебно мјесто у односу на стил, избор мотива, начин наношења боја и у односу на његову сликарску домишљатост.

Илишевић себе сматра представником традиције експресионистичког сликарства, које сеже од Винсента ван Гога и Хаима Сутина до Вилфрида Мозера и Филипа Густона.

Изложба "Станишта духа" планирано је да буде одржана и у Требињу и Љубљани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана