Izložba Slobodana Kneževića u prijedorskoj Galeriji 96: Radovi na papiru putovanje od 1975. do 2012. godine

S. Ta.
Izložba Slobodana Kneževića u prijedorskoj Galeriji 96: Radovi na papiru putovanje od 1975. do 2012. godine

Prijedor - Izložba Slobodana Kneževića Abija pod nazivom "Radovi na papiru" otvorena je proteklog vikenda u Galeriji '96 u Prijedoru.

Riječ je o profesoru u penziji sa Akademije umetnosti u Novom Sadu za predmet grafika sa tehnologijom i crtanje sa tehnologijom koji se Prijedorčanima predstavio sa tridesetak radova.

- Imam posebnu čast što se nalazim u ovoj galeriji i u ovom gradu koji je iznedrio mnoge značajne ličnosti, počev od Sretena Stojanovića, Branka Miljuša, Radovana Kragulja i još mnoge druge koji su izdigli ovaj grad - rekao je Knežević.

Izloženi radovi predstavljaju mini-retrospektivu njegovih radova od 1975. pa do 2012. godine i zastupljene su grafike, drvorezi bijelih linija, crne grafike koje predstavljaju posebnu tehniku karborundum te serija ručno pravljenih papira i akrilik.

Knežević je do sada izlagao na više od trideset samostalnih i tri stotine kolektivnih izložbi. Dobitnik je sedamnaest nagrada za grafiku i slikarstvo, među kojima je i nagrada za stvaralaštvo Vojvodine.

Direktor Galerije '96 Tihomir Ilijašević je otvarajući izložbu istakao da je riječ o izložbi iz kategorije naših najznačajnijih umjetnika.

Izložba će u Galeriji '96 biti otvorena do 2. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana