Изложба Слободана Кнежевића у приједорској Галерији 96: Радови на папиру путовање од 1975. до 2012. године

С. Та.
Изложба Слободана Кнежевића у приједорској Галерији 96: Радови на папиру путовање од 1975. до 2012. године

Приједор - Изложба Слободана Кнежевића Абија под називом "Радови на папиру" отворена је протеклог викенда у Галерији '96 у Приједору.

Ријеч је о професору у пензији са Академије уметности у Новом Саду за предмет графика са технологијом и цртање са технологијом који се Приједорчанима представио са тридесетак радова.

- Имам посебну част што се налазим у овој галерији и у овом граду који је изнедрио многе значајне личности, почев од Сретена Стојановића, Бранка Миљуша, Радована Крагуља и још многе друге који су издигли овај град - рекао је Кнежевић.

Изложени радови представљају мини-ретроспективу његових радова од 1975. па до 2012. године и заступљене су графике, дрворези бијелих линија, црне графике које представљају посебну технику карборундум те серија ручно прављених папира и акрилик.

Кнежевић је до сада излагао на више од тридесет самосталних и три стотине колективних изложби. Добитник је седамнаест награда за графику и сликарство, међу којима је и награда за стваралаштво Војводине.

Директор Галерије '96 Тихомир Илијашевић је отварајући изложбу истакао да је ријеч о изложби из категорије наших најзначајнијих умјетника.

Изложба ће у Галерији '96 бити отворена до 2. априла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана