Изложба Простор, облик, додир гостује у Москви

Срна

Бањалука - Музеј савремене умјетности Републике Српске представиће се изложбом "Простор, облик, додир" публици у Москви на 20. Међународном фестивалу "Интермузеј 2018", који ће од 31. маја до 3. јуна, окупити више од 400 музеја из свијета.

Музеј савремене умјетности Српске учествоваће на 20. Међународном фестивалу "Интермузеј 2018" на позив Министарства културе Руске Федерације и Форума словенских култура.


Портпарол овог музеја Бранка Шестић истакла је значај гостовања на овом фестивалу, који је један од водећих свјетских манифестација овог типа.

"Као музејска институција која је награђена специјалним признањем за креативност и рад са публиком у оквиру награде жЖиваж за најбољи музеј југоисточне Европе у 2014. години, наш музеј је добио позив да се представи изложбом жПростор, облик, додирж у оквиру изложбеног дијела фестивалског програма, под окриљем Форума словенских култура, оснивача ове престижне награде и једног од партнера овогодишњег фестивала", рекла је Срни Шестићева.

Учешће Музеја на овом престижном интернационалном фестивалу у Москви биће реализовано уз подршку кабинета предсједника Републике Српске, Министарства просвјете и културе Српске и Унесковог регионалног Бироа за науку и културу у Европи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана