Ивица и Марица на прослави 300. премијере Дјечијег позоришта РС

А. М.
Ивица и Марица на прослави 300. премијере Дјечијег позоришта РС

Бањалука - Свечана атмосфера, малишани који су једва чекали да се на сцени појаве познати ликови Ивица и Марица, а затим да се спусте завјесе и да се реже слављеничка торта обиљежила је 300. премијеру у Дјечијем позоришту РС.

Комад инспирисан култном бајком "Ивица и Марица" по тексту Дејана Алексића у режији Драгослава Тодоровића обогатио је репертоар куће од снова.

У насловној улози Марице нашла се глумица Ђурђа Бабић, док се у кожи њеног брата Ивице нашао Иван Перковић, којем су "Ивица и Марица" једна од омиљених бајки браће Грим. Перковић истиче да му се у Алексићевој причи допада то што се брат и сестра случајно изгубе у шуми, играјући се - за разлику од бајке, у којој их маћеха намјерно напушта. Ово је била његова прва сарадња са Тодоровићем.

- Веома је прецизан и није беспотребно премарао глумце, ништа није усиљено, већ смо са једном лакоћом долазили до резултата. Све у свему, деца ће моћи да погледају једну занимљиву и поучну представу - сматра Перковић.

Маштовитим дјелом Дејана Алексића одушевљена је Ђурђа Бабић.

- Посебно ми је занимљиво што је писац отворио причу из шуме, па је причу о изгубљеној деци посматрао преко лика Чворка, који је појео њихове мрвице. Читав процес био је наравно напоран, као и сваки на свој начин, али некако, сви смо, чини ми се, с лакоћом, уз веома стрпљивог редитеља, који је био пун разумиевања за свакога од нас, дан за даном, освајали своје улоге - додала је она.

Приликом грађења лика Марице истиче да није лутала - играла је себе.

- Сестра и ја детињство смо провеле на Псуњу у Славонији с родитељима у лову на дивљач, скупљајући пужеве и гљиве, берући купине, зову и шипак. Тај авантуристички и неустрашиви дух мени и Марици је нешто заједничко - испричала је она.

Поред њих улоге су остварили Душко Мазалица, Свјетлана Андрић, Ђорђе Јанковић, Александар Бланић, Снежана Милидраг, Ана Анђелић и Зорана Шуман.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана