Istina (ne) boli podiže zavjesu Festivala malih scena i monodrame u Istočnom Sarajevu

Srna
Istina (ne) boli podiže zavjesu Festivala malih scena i monodrame u Istočnom Sarajevu

Istočno Novo Sarajevo - Međunarodni 21. festival malih scena i monodrame biće održan od 6. do 10. decembra u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

Na festivalu će se predstaviti glumci i pozorišta iz Banjaluke, Šapca, Užica i Prištine, saopštili su direktor festivala Mladen Janković i selektor Ljubo Božović.

- Kao organizatori potrudili smo se da obezbijedimo visok nivo kvaliteta programa festivala nastavljajući saradnju sa značajnim pozorišnim institucijama iz regiona, sa kojima ćemo ove godine realizovati pet predstava i četiri monodrame, a pripremili smo i bogat prateći program festivala - rekao je Janković.

Istakao je da će tokom ceremonije svečanog otvaranja ove manifestacije, sutra u 19 časova biti predstavljena monografija "Dvadeset prvih festivala", autora Radeta Simovića, kao i izložba Narodnog muzeja Šabac pod nazivom "Pozorišni plakat". Nakon toga slijedi predstava Narodnog pozorišta Republike Srpske "Istina (ne) boli", autora Jelene Kojović-Tepić. Žiri će ove godine raditi u sastavu Rade Simović, predsjednik i članovi Ivana Erić i Zoran Todorović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana