Истина (не) боли подиже завјесу Фестивала малих сцена и монодраме у Источном Сарајеву

Срна
Истина (не) боли подиже завјесу Фестивала малих сцена и монодраме у Источном Сарајеву

Источно Ново Сарајево - Међународни 21. фестивал малих сцена и монодраме биће одржан од 6. до 10. децембра у Културном центру Источно Ново Сарајево.

На фестивалу ће се представити глумци и позоришта из Бањалуке, Шапца, Ужица и Приштине, саопштили су директор фестивала Младен Јанковић и селектор Љубо Божовић.

- Као организатори потрудили смо се да обезбиједимо висок ниво квалитета програма фестивала настављајући сарадњу са значајним позоришним институцијама из региона, са којима ћемо ове године реализовати пет представа и четири монодраме, а припремили смо и богат пратећи програм фестивала - рекао је Јанковић.

Истакао је да ће током церемоније свечаног отварања ове манифестације, сутра у 19 часова бити представљена монографија "Двадесет првих фестивала", аутора Радета Симовића, као и изложба Народног музеја Шабац под називом "Позоришни плакат". Након тога слиједи представа Народног позоришта Републике Српске "Истина (не) боли", аутора Јелене Којовић-Тепић. Жири ће ове године радити у саставу Раде Симовић, предсједник и чланови Ивана Ерић и Зоран Тодоровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана