Istaknuti umjetnici na proslavi 85. rođendana Banskog dvora

Aleksandra Madžar
Istaknuti umjetnici na proslavi 85. rođendana Banskog dvora

Banjaluka - Organizacijom više od dvadeset izuzetno kvalitetnih kulturnih sadržaja u novembru i decembru Banski dvor Kulturni centar obilježiće veliki jubilej 85 godina postojanja Banskog dvora.

Želja direktora jedne od najznačajnijih i najstarijih institucija kulture u Srpskoj i BiH, Mladena Matovića je da se ovaj važan datum proslavi na dostojanstven način. Sinoć je tim povodom u Kamenoj kući na tvrđavi Kastel trebalo da bude otvorena postavka poznatog beogradskog grafičkog dizajnera i vizuelnog umjetnika Slavimira Stojanovića, a već sutra uveče publiku očekuje koncert proslavljenog violiniste Jovana Kolundžije i pijaniste Ivana Bašića.

- Program je konceptualno sačinjen tako da se uz regionalno etablirane izvođače, umjetnike, ansamble i pisce, publici predstave i naši istaknuti umjetnici i stvaraoci, dok će se kroz dvije velike i dugo pripremane tematske izložbe posvećene banu Milosavljeviću i banu Lazareviću napraviti odgovarajuća istoriografska poveznica sa jubilejom - istakao je Matović.

Kroz program obilježavanja 85 godina postojanja Banskog dvora, naglašava Matović ustanova snažno nastavlja sa promovisanjem novog koncepta rada koji podrazumijeva povratak nekadašnjoj praksi organizovanja kulturnih događaja u vlastitoj produkciji.

Ništa od svega navedenog ne bi bilo moguće bez iskrene podrške novom konceptu rada Banskog dvora koji je podržan od strane grada Banjaluka i gradonačelnika Igora Radojičića, a značajnu podršku dobiće i od Adiko banke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana