Истакнути умјетници на прослави 85. рођендана Банског двора

Александра Маџар
Истакнути умјетници на прослави 85. рођендана Банског двора

Бањалука - Организацијом више од двадесет изузетно квалитетних културних садржаја у новембру и децембру Бански двор Културни центар обиљежиће велики јубилеј 85 година постојања Банског двора.

Жеља директора једне од најзначајнијих и најстаријих институција културе у Српској и БиХ, Младена Матовића је да се овај важан датум прослави на достојанствен начин. Синоћ је тим поводом у Каменој кући на тврђави Кастел требало да буде отворена поставка познатог београдског графичког дизајнера и визуелног умјетника Славимира Стојановића, а већ сутра увече публику очекује концерт прослављеног виолинисте Јована Колунџије и пијанисте Ивана Башића.

- Програм је концептуално сачињен тако да се уз регионално етаблиране извођаче, умјетнике, ансамбле и писце, публици представе и наши истакнути умјетници и ствараоци, док ће се кроз двије велике и дуго припремане тематске изложбе посвећене бану Милосављевићу и бану Лазаревићу направити одговарајућа историографска повезница са јубилејом - истакао је Матовић.

Кроз програм обиљежавања 85 година постојања Банског двора, наглашава Матовић установа снажно наставља са промовисањем новог концепта рада који подразумијева повратак некадашњој пракси организовања културних догађаја у властитој продукцији.

Ништа од свега наведеног не би било могуће без искрене подршке новом концепту рада Банског двора који је подржан од стране града Бањалука и градоначелника Игора Радојичића, а значајну подршку добиће и од Адико банке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана