Ispovijest generacije 19hh najbolji komad

A. M.
Ispovijest generacije 19hh najbolji komad

Banjaluka - Nagrada za najbolju predstavu na Festivalu omladinskih pozorišta Republike Srpske dodijeljena je komadu "Ispovijest generacije 19hh, u režiji Vladimira Đorđevića, u produkciji Studija "Jazavac" iz Banjaluke.

Žiri festivala u sastavu Rade Simović, Jelena Medić i Neda Šegrt odluke je saopštio u subotu uveče na svečanom zatvaranju manifestacije.

Specijalnom nagradom za glumačku igru ovjenčao se ansambl predstave "12 zvjezdica" u režiji Aleksandra Pejakovića, u produkciji Banjalučkog studentskog pozorišta. Komad "Put u Liliput", reditelja Ognjena Bogdanovića, u produkciji Pozorišta mladih Banjaluka dobio je specijalnu nagradu za doprinos razvoju savremenog pozorišnog izraza. Pet ravnopravnih glumačkih nagrada otišlo je u ruke Branki Trbić za predstavu "Ispovijesti generacije 19hh" i Dragi Bataru za predstavu "Ispovijesti generacije 19hh". Borislav Vukliš nagrađen je za glumačke kreacije u komadu "Porodične priče" Dramskog studija "Maske" iz Kostajnice, dok su Ivani Popadić i Tijani Tošić pripala priznanja za uloge u predstavi "Ženski razgovori", u izvođenju Dramske scene SPKD "Prosvjeta" iz Prnjavora.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana