Internacionalni festival amaterskog teatra Laktaši 2017: Šest pozorišnih grupa u trci za nagradu

A. M.
Internacionalni festival amaterskog teatra Laktaši 2017: Šest pozorišnih grupa u trci za nagradu

Laktaši - Premijerom predstave "Put oko sveta", autora Branislava Nušića, u režiji Jovane Mirković, a u izvedbi dramskog studija "Daske" Laktaši sutra u 19.30 biće otvoren Dvanaesti internacionalni festival amaterskog teatra - "Laktaši 2017".

Pored domaćina, u takmičarskom dijelu programa, na festivalu učestvuje još šest pozorišnih grupa i to iz: Novog Sada, Bijelog Polja, Siska, Niša, Kragujevca i Pala a u revijalnom dijelu, dječija pozorišna grupa iz Novog Grada.

Festival je takmičarskog karaktera i svake festivalske večeri, nakon odigranih predstava, biće održan okrugli sto koji će voditi Radenka Ševa, glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske. Predstave će se igrati u dva termina i to u 19 i 21 čas. Selektor 12. Internacionalnog festivala amaterskog teatra je mr Mario Ćulum, docent Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci. Stručni žiri čine: dr Nataša Glišić, profesor Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, Bojan Kolopić, glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske i dr Ljiljana Čekić, glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Pokrovitelji festivala su opština Laktaši i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Pozorišnu smotru organizuje Centar za kulturu i obrazovanje Laktaši.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana